A reggeli a kedvenc étkezésem mind az elkészítés mind az elfogyasztás szempontjából. Felkelek, megiszom a kávémat, addig kitalálom, hogy mit szeretnék enni; édeset, vagy sósat, majd bekapcsolom a zenét, és elkezdek "alkotni". Télen a jó meleg mamuszomban, nyáron pedig kitárom az ablakot élvezem a napsütést és sütögetek. Most ez lett belőle:
Hozzávalók 4 személyre:
6 tojás1 kis fej hagymagomba vagy bacon, egyéb felvágottakreszelt sajt (Cheddar, paleósoknál éven túl érlelt sajtok)fűszerek: só, bors, pirospaprika, bazsalikom, fokhagyma granulátum, majoranna, cayenne bors, currynövényi olajmuffin sütőA hagymát tetszőlegesen felaprítom, olajon megpirítom, rádobom a gombát vagy a bacont, megpirítom, majd félrehúzom. A tojást befűszerezem (imádok fűszerezni, ezért sokat szoktam használni, de só bors is elegendő:)), felverem. A muffin sütőt olajjal kikenem, beleteszem a pirított hozzávalókat és a sajtot, ráöntöm a tojást. A tepsit/ formát meleg sütőbe helyezem, kb. 160 fokon sütöm 5-10 percig, attól függően ki mennyire szereti keményen a tojást.
TIPP: Miután kikentük a muffin sütőt, béleljük ki egy szelet sonkával vagy baconnel, így elkerülhetjük, hogy leragadjon a tojás. Nekem elég régi a muffin sütőm, a teflon réteg is kopott, így leragadt a tojás, szerintem a szilikonos sütővel nem lenne gond, de ha tutira szeretnétek menni, alkalmazzátok a sonkás módszert. :)
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.