Ki gondolná, hogy ebből az egyszerű zöldségből csodás, puha sütemény készülhet? Márpedig a sárgarépa nem csak zöldséglevesbe való, hanem kuglófba is! Nézzétek!
Vegyünk elő egy kisebb bögrét, ezt használjuk mértékegységnek! A kuglófhoz szükségünk lesz két bögre apróra reszelt friss, nyers sárgarépára, fél bögre nyírfacukorra, másfél bögre zabpehelylisztre, fél bögre darált dióra, valamint 15 deka szobahőmérséklet vajra, egy citrom reszelt héjára, három tojásra, egy evőkanál vaníliás nyírfacukorra és egy teáskanálnyi sütőporra.
A tojássárgáját a cukorral verjük fel, adjuk hozzá a vajat, azt is keverjük habosra. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, óvatosan forgassuk össze a sárgájával és adjunk hozzá minden további alapanyagot. Keverjük össze homogén állagúra. Olajozzuk ki a kuglóf formát és egyenletesen elosztva öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben 180°-on süssük 50 percig, mielőtt kivesszük, végezzünk tűpróbát, hogy biztosan átsült-e. Mielőtt kioperáljuk a kuglóf-formából, várjuk meg, hogy teljesen kihűljön. Ha alaposan beolajoztuk, simán kifordul belőle.
TIPP: Tálalhatjuk vaníliasodóval, de ízlésünk szerint készíthetünk rá citromos mázat is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.