Szerencsére a családunk és a barátaink is szeretnek kártyázni, társasozni kb. 2 hetente összeülünk egy partyra. Mindig más készül valamivel, vacsorával, ropogtatnivalóval, sütivel, kinek mi a specialitása, én most ezzel a sajtos tallérral készültem. Jól is jött, hogy a tésztának egy éjszakát pihennie kellett, hiszen előzőnap összeállítom a sütit, másnap csak kikaptam a hűtőből, felvágtam bedobtam a sütőbe, mire megterítettem el is készült. Nagy sikere volt.:) Nézzük a receptet:
Tésztához
12,5 dkg szénhidrát-csökkentett vagy durumliszt12,5 dkg puha növényi margarin1 dl tejföl1 kk só1 tk szódabikarbóna1 tk oregánóKrémhez
8 dkg olvasztott növényi margarin15-20 dkg reszelt sajt (füstölt Anikó és Pannónia vegyesen)A tészta hozzávalóit egy tálba teszem összegyúrom, majd egy lisztezett vágódeszkán nagyon vékonyra kinyújtom. A kinyújtott tésztát megkenem olvasztott margarinnal, megszórom sajttal, feltekerem, frissen tartó fóliába csomagolom, majd hűtőbe teszem pihenni 1 éjszakára. Másnap kb 3 mm-es tallérokra szeletelem, sütőpapírral bélelt tepsire helyezem őket, majd előmelegített sütőben /alul-felül sütés/ kb. 170 fokon aranybarnára sütöm őket.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.