Ismét egy csodás levest hoztunk nektek, most éppen Mexikóból. Sokáig nem is kóstoltam meg, hiszen felénk a kukoricát inkább köretnek vagy csak simán, főzve szokták fogyasztani, nem is tudtam elképzelni, hogyan lehet belőle levest készíteni. Eltelt pár év, és tessék... Vigyázz, téged is függővé tesz! Íme a kukoricakrémlevesem receptje:
Hozzávalók:
1 doboz konzerv kukorica3-4 gerezd fokhagyma1 közepes fej vöröshagymaolíva olaj2 dl növényi tejszínsó, bors, tárkonyreszelt sajt, kukoricapehely, uborka tálaláskorha csípősen szeretjük csilit is tehetünk beleOlajon megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom az aprított fokhagymát és a kukoricát. Alacsonyabb lángon néhány percig együtt pirítom a zöldségeket (ha fagyasztott kukoricánk van, akkor ez a lépés kimarad), majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, így egy sűrűbb levest kapunk, ha hígabban szeretjük fogyasztani a leveseket, adjunk hozzá több vizet. Sóval, borssal,és tárkonnyal fűszerezem, majd hagyom, hogy fedő alatt kis lángon szépen-lassan forrjon. Kb. 20-percig főzöm, közben időnként megkeverem. Ha megpuhult a kukorica botmixerrel pépesítem, majd hozzáöntöm a tejszínt, újrafűszerezem, ekkor kerül bele egy kis szerecsendió is, 1-2 percig forralom és már készen is van. Tálaláskor sajtot reszelek rá, illetve tortillával (vagy kukoricapellyel) és uborkacsíkokkal is díszíthetjük.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.