Ropogós zabpehely aszalt gyümölcsökkel és olajos magokkal. Kiváló reggelire, gyümölcsökkel, joghurttal, tejjel és pudinggal. Ma egy gluténmentes gyorsan elkészíthető receptet hoztam Nektek:
12,5 dkg Gluténmentes zabpehely2,5 dkg kókuszolaj/vaj4 dkg méz5 dkg aszalt gyümölcs (vörös áfonyát, maszolát használtam)8 dkg apróra vágott olajos mag (mandula, kesusió, dió, mogyoró)fahéj/kakaóA zsiradékot és a mézet egy tálban felolvasztom, majd hozzáadom a zabpelyhet és a magokat,összekeverem, majd sütőpapíros tepsire helyezem őket. 120 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm (5 percenként ki szoktam venni a tepsit, megkeverem a granolát, majd mehet vissza a sütőbe). Vigyázzatok, mert nagyon könnyen odaég. Megvárjuk, míg a zabpehely aranybarna lesz, kivesszük a sütőből, ekkor adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket, fahéjat és a kakaót (amennyiben szeretnénk beletenni). Ha kihűlt a granola, tehetünk hozzá apróra vágott étcsokit, majd szép üvegekbe tesszük.
1 nagy befőttes üveget töltött meg ez a mennyiség.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.