A fehérrépa krémlevessel még decemberben találkoztam, az egyik karácsonyi vendégeskedésem során. Mint tudjátok, imádom a leveseket, ezért izgatottan vártam, mivel készült a házigazda. Fehérrépa krémleves.. nos.. meglepődtem :jó hát végül is mindenből lehet levest csinálni, kóstoljuk meg... Leesett az állam, eszméletlen finom volt. Természetesen azonnal elkértem a receptet, javaslom próbáljátok ki, mert ezt kár lenne kihagyni!
Hozzávalók
40-50 dkg fehérrépa5 dkg zsiradék (nálam most vaj volt)2 dl tejszínpetrezselyem (opcionális)só, borskolbász- vagy sajtchips a díszítéshez
A répát meghámozom, apróra vágom, vajon megpárolom. Sózom borsozom, felöntöm tetszőleges mennyiségű vízzel, teszek bele apróra vágott petrezselymet is. Ha teljesen megpuhult a zöldség, turmixolom, felöntöm tejszínnel, újrafűszerezem (itt adok hozzá őrölt szerecsendiót is, de ez elhagyható). Forrástól számítva kb. 1 percig főzöm, melegen tálalom tetszőleges levesbetéttel.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.