A szokásos társasozós-kártyázós hétvégi családi összejövetelünkre készítettem a pizzás csigákat, amik tökéletes nasiknak bizonyultak vacsora utánra. Ráadásul jól passzol sör és bor mellé is, a gyerekek pedig egyenesen odavoltak érte. Íme a recept:
Hozzávalók
15 dkg rizsliszt20 dkg durum/ szénhidrát-csökkentett liszt15 dkg zabpehelyliszt2,5 dkg élesztő1 bögre tej1 tk kókuszvirágcukor vagy méz1 tk só1 üveg házi sűrített paradicsomzöld fűszerek (oregano, majoranna,rozmaring, kakukkfű, bazsalikom), borsfelvágott, gomba, kukorica, zöldborsó, rukkola30-40 dkg sajt
A liszteket és a sót egy tálban vegyítem, az élesztőt langyos tejben a mézzel felfuttatom, majd a liszthez adva gyúrható tésztát készítek. Meleg helyre teszem kelni. A sűrített paradicsomot felteszem főni a zöld fűszerekkel együtt, ha kellő sűrűségűvé válik félrehúzom. A tésztát 30 perc elteltével kb. 3 mm vastagra nyújtom, megkenem a paradicsomszósszal, tetszőleges feltéttel és reszelt sajttal megszórom (nálam csirkemell sonka volt). Feltekerem, 0,5 cm-es karikákra vágom, sütőpapíros tepsire helyezem. Kb. 170 fokon 15-20 percig sütöm (alul-felül sütés), míg a teteje elkezd barnulni.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.