Hétvégén ráérős reggelit készítettünk a kisfiammal. Az biztos volt, hogy egy puha kalácsot sütünk, abban viszont nem voltunk biztosak, hogy mivel dobjuk fel. Nemrég készítettünk kakaósat és fahéjasat, most pedig kinyitva a konyhaszekrényt, a vaníliapudingra esett a választásunk. És milyen szuper ötlet volt!
Először készítsük el a tésztát! 25 deka szénhidrát-csökkentett lisztkeverékhez tegyünk egy evőkanál nyírfacukrot, egy zacskó por élesztőt és két deci langyos tejet. Dagasszuk néhány percig, majd takarjuk le és meleg helyen kelesszük fél óráig. Amíg a tészta kel, jöhet a vaníliapuding. Mi a Nyírfacukor gluténmentes pudingját készítettük, így nem volt szükség további édesítőszer hozzáadásához, csupán 2,5 deci tejjel jó sűrű pudingot főztünk belőle. Ha más pudingport használtok, ízesítsétek ízléseteknek megfelelően, arra viszont ügyeljetek, hogy tényleg 2,5 deci tejjel készítsétek el. Ha besűrűsödött a puding, húzzuk le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Lisztezett nyújtódeszkára borítjuk a kelttésztát, majd nyújtsuk ki téglalap alakúra. Kenjük rá a sűrű vaníliapudingot, és óvatosan, szorosan tekerjük fel. Sütőben 170-180 fokon 20-22 perc alatt süssük készre.
Akkor szeleteljük fel gyors mozdulatokkal, amikor már teljesen kihűlt a kalács.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.