Van az úgy, hogy az ember körbenéz a konyhában és maradék alapanyagokból gyárt eszméletlen finom dolgokat. Na, így jártunk mi is ezzel az almás sütivel. Érdemes kipróbálni!
18 deka zabpehelyliszthez hozzáadok három evőkanál édesítőszert, egy pohár natúr joghurtot és egy csipet sót. Összekeverem, hogy homogén állagú legyen.
Négy almát megpucolok, nagy lyukú reszelőn lereszelem. Megszórom két evőkanál édesítőszerrel és egy teáskanál fahéjjal, majd lassú tűzön megfonnyasztom. A kétharmad almát hozzáadom a tésztához és összekeverem, a maradék egyharmadot félre teszem. Kivajazok, belisztezek egy őzgerincformát, a tészta felét belesimítom, majd ráhalmozom a maradék almával és befedem a többi tésztával. Előmelegített sütőbe tolva 20 perc alatt készre sütöm. 10 percet várok, majd kiborítom egy tálcára és felszeletelem.
TIPP: Tálaláskor még felszeletelés előtt forró csokoládéval meglocsolom és pirított mandulaszeletekkel megszórom.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.