Pár hónapja nem használtam quinoát, ideje volt elővenni ! Igyekszem mindig valami újat kiötleni az étkezésekre, nem szeretem ugyanazt enni. A fő szempontjaim között szerepel természetesen az, hogy finom és egészséges legyen, amit az asztalra teszek, tartalmazzon sok vitamint és ásványi anyagot, a szénhidrátok lassú felszívódásúak legyenek, és persze nem használok cukrot. Ma a tejberizs mintájára készítettem el ezt a különleges édességet.
Hozzávalók1 bögre quinoa (fehér)2 bögre növényi tej (kókusz és mandula)0,5 dl növényi tejszínméz/ édesítő1 tk cukrozatlan kakaótrópusi gyümölcsök (kiwi, mango, ananász)5 dkg étcsoki1 cs vaníliás nyírfacukorsóA quinoát alaposan megmosom, majd hideg vízbe áztatom minimum 15 percre, erre azért van szükség, hogy a desszertünknek ne legyen kesernyés utóíze. Nekem csak a színes változatból volt itthon, de szerintem a fehérrel finomabb. Tapasztalataim szerint a színes quinoának erőteljesebb az íze és tovább kell főzni, így több folyadék szükséges hozzá. A quinoát az áztatást követően leszűröm, lábosba helyezem, felöntöm 2 bögre növényi tejjel, sózom, majd főzöm, kb. 20 percig. Nem szabad magára hagyni, könnyen leéghet, gyakran kavargatom. Ha megfelelő puhaságúvá vált az álgabonánk, leveszem a tűzről, hozzáadom a tejszínt, a kakaóport, a vaníliás nyírfacukrot és az édesítőt, jól összekeverem, hagyom teljesen kihűlni. Poharakba adagolom, trópusi gyümölcsökkel, étcsokival díszítem, hidegen fogyasztom.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.