Mindenmentes energiaszeletet készítettünk, hogy legyőzzük a rajtunk eluralkodó tavaszi fáradtságot. Ezt a nasit bátran fogyasszátok edzés előtt, segít a teljesítmény fokozásában. A szelet gluténmentes, tejmentes, lisztmentes, tojás mentes, szójamentes, szóval, tényleg minden mentes, számos diétába könnyen beilleszthető.
A karob a szentjánoskenyérfa termésének magjainak szárításából és őrléséből keletkezik. Teljes mértékben adalékmentes, kereskedelmi forgalomban is így, tiszta változatban található meg. Az ősidőkben a szegények eledeleként tartották számon, magjait az ókorban fizetőeszközként és mértékegységként is használták: az arany karátját ezzel mérték.
A karob glutén- és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint, ráadásul erősíti a csontokat, csökkenti a szív- és keringési betegségek kialakulásának veszélyét. Jó antioxidáns, kiváló A és B vitamin forrás.
4-5 deka datolyát magozzunk ki és forrázzuk le. 10 percig hagyjuk ázni, majd csöpögtessük le. Az aprítóba dobjuk be a datolyát, adjunk hozzá 10 deka aszalt szilvát, 10 deka mandulát, egy ici-pici csipet sót és egy zacskó vaníliás xylitet. Aprítsuk pár másodpercig, majd készítsük el a nyers vegán csokinkat.
2 deka kakaóvajat olvasszunk fel, keverjünk hozzá egy evőkanálnyi karobport és szintén egy evőkanálnyi nyírfacukrot. Keverjük hozzá az aprítóban lévő masszához. Borítsuk rá egy folpackra, majd formázzuk henger alakúra. Tegyük 30 percre a fagyasztóba, hogy aztán könnyen szeletelhető legyen.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.