Ha ki akarod maxolni a mediterrán ízvilágot, készítsd el sült avokádónkat, hozzá pedig dobj össze egy pesto verde-t, aminek markánsságát görög joghurttal tudod mérsékelni. Valóban öt perces recept, amit minden diétázónak érdemes beillesztenie az étrendjébe.
Vegyél egy keményebb avokádót, vágd ketté, pucold meg és szeleteld fel. Forgasd bele szénhidrát-csökkentett lisztbe, majd készíts sűrű, sós palacsintatésztát. Tegyél bele egy evőkanál parmezánt, keverd össze, márts bele az avokádókat és forró olajban süsd meg pillanatok alatt.
Amíg sül az avokádó, dobd össze a pesto-t!
Egy kis csokor friss bazsalikomlevelet dobj bele az aprítóba, mehet hozzá egy-két gerezd fokhagyma ízlésünk szerint és egy evőkanál fenyőmag. Aprítsuk homogén állagúra, majd adjunk hozzá kb. 25 gramm parmezánt, nagyjából ugyanennyi reszelt pecorino sajtot, egy deci jó minőségű extra szűz olíva olajat és ízlés szerinti mennyiségű sót.
A sült avokádót tedd papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat, majd tálalhatod is! Én a pesto ízvilágát kicsit mérsékelni szerettem volna, így egy deci görög joghurtba kevertem egy púpozott teáskanálnyit belőle. A mártogatósom elképesztően finom lett, remekül passzol az avokádóhoz. Próbáljátok ki Ti is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.