A medvehagyma szezon kellős közepén nekünk mindenről ez jut eszünkbe. Most egy könnyű, gluténmentes lángost készítettünk, aminek tésztájába beleforgattuk az aprított medvehagymát. Elképesztően finom, ma a család kívánságára újabb adag fog készülni. :)
30 deka Mester család gluténmentes kelt tészta lisztjét kimérek. Egy deci langyos, kevés édesítőszert tartalmazó tejben 25 gramm élesztőt felfuttatunk. Beleborítjuk a lisztbe, hozzáadunk még annyi langyos vizet, hogy dagasztható állaga legyen. Bátran sózzuk, és egy kis csokor aprított medvehagymát hozzáadunk. Meleg helyen letakarva minimum fél óráig kelesztjük. Ha a tészta megkelt, a szokásos módon több darabra osztjuk, kézzel nyújtjuk és forró olajban kisütjük. Sok tejföllel és sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.