Írtam már Nektek a hétvégi családi kártya partykról, nos ezt a desszertet szintén ebből a célból készítettem el. Gyorsan és könnyen elkészíthető, főzést nem igénylő hideg desszert. Kiváló nasi uzsonnára vagy egy leves után. Íme a recept:
50 dkg mascarpone2 dl habtejszín6 db alma3 ek nyírfacukor8 dkg mandula5 dkg zabkeksz (aprítva)
1 tk vaj1 citrom reszelt héja1 cs vaníliás nyírfacukor
őrölt fahéj, szegfűszeg
Az almákat meghámozom,felkockázom. Pici vízzel, 1 tk fahéjjal, szegfűszeggel, reszelt citromhéjjal, és a nyírfacukorral puhára párolom, majd hagyom kihűlni. Egy másik serpenyőben szárazon megpirítom a mandulát, majd aprítóba teszem, ledarálom. Melegítem a vajat, hozzáadom a darált kekszet, pici fahéjat, megpirítom, félreteszem. A hideg tejszínt 2 ek nyírfacukorral és a vaníliával habbá verem, majd óvatosan összeforgatom a mascarponéval. Elfelezem a krémet, az egyik felébe belekeverem pörkölt mandulát, a másikat úgy hagyom.
Poharakba rétegezem az elkészített masszákat a következő módon: alulra mandulás krémet teszek, ezt követően a párolt almából, a vaníliás krémből készítem a rétegeket, végül pedig a tetejére szórok a fahéjas pirított kekszmorzsából. Nekem pici poharaim voltak, így a mandulás krémet tettem a sütibe, a másikat a kávé mellé kínáltam.:) Tálalásig hűtőben tartom.
Kb. 6 db pohár 8közepes méretű) lesz belőle.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.