Próbáltam elhagyni a reggeli kávét több-kevesebb sikerrel, most épp megint kávézom. :) Természetesen éhgyomorra nem javaslom senkinek a kávéfogyasztást, kikészíti a gyomrot a csersav, ezért mindig eszem a kávé előtt és mellé valami finomságot. Most ezt a mindenmentes zabsütit készítettem el, ami igazán ízletesre sikerült, ráadásul 10 perc összeállítani. Próbáljátok ki! :)
1½ bögre gluténmentes zabpehely1 bögre kókusz chips1 ek lenmagőrlemény1/2 tk só3/4 bögre darált mandula1/2 bögre aszalt áfonya3 banán (pépesítve)1/4 bögre kókuszolaj (olvasztott)1 ek méz/ agavepici fahéj1 cs vaníliás nyírfacukor (elhagyható, helyettesíthető fél vanília rúddal vagy 1 tk vanília aromával+ 1 tk édesítő)
A sütőt előmelegítem 170 fokra. Egy tálba kimérem a száraz alapanyagokat. A banánt villával összenyomkodom/ turmixolom, hozzáadom a mézet, kókuszolajat, nyírfacukrot, homogén masszává keverem. A száraz hozzávalókat vegyítem a masszával. A tésztából sütőpapíros tepsire halmokat helyezek, melyeket kanállal vagy vizes kézzel lelapítok, kb. 25 percig sütöm, míg a tallérok aranybarna színűvé válnak. Puha állagú kekszet kapok eredményül.
Kellemes kávézást!:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.