Van az úgy, hogy az embert elhavazza a munka és annyira elveszti az időérzékét az egész napos rohanásban, hogy még enni is elfelejt. Én ezekre az esetekre tartok mindig a táskámban egy kis műanyag dobozkában pár darab egészséges kekszet, hogy legalább abból egyek pár falatot, ha már nincs arra időm, hogy normálisan leüljek az asztalhoz ebédelni. Most gluténmentes, kókuszos-zabpelyhes finomság lapul a táskámba, készítsétek el Ti is!

A kekszhez szükségünk van 10 deka Mester család gluténmentes süteménylisztjére, 6 deka gluténmentes apró szemű zabpehelyre, 5 deka kókuszreszelékre, 7 deka nyírfacukorra, 10 deka olvasztott margarinra, egy tojásra, fél kávéskanálnyi szódabikarbónára és szintén fél kávéskanálnyi sütőporra.
A tojást szétválasztjuk. A sárgáját az édesítővel habosra keverjük, majd lassan adagolva keverjük hozzá a tojásfehérjét is. Laza mozdulatokkal, óvatosan adjuk hozzá az olvasztott margarint. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és dolgozzuk össze. Fél órára tegyük a hűtőbe a tésztánkat pihenni. Az idő leteltével vizes kanál segítségével kekszformájú halmokat rakjunk sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre.
A bejegyzés trackback címe:
https://lollipopnasik.blog.hu/api/trackback/id/tr3512438027
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.