Gyorsan és könnyen elkészíthető recept, melyet kezdőknek is meleg szívvel ajánlok. Kiváló reggeli vagy délutáni nasi, glutén- tej és tojásmentes, ha kihagyod az édesítőt sósan is fogyaszthatod kenyér helyett. ;) Próbáljátok ki Ti is:
A tejet egy magas falú edénybe öntöm, hozzáadom a mézet, addig keverem, míg teljesen felolvad, majd beleöntöm a többi folyékony alapanyagot. Kanalanként adagolom a lisztet a folyadékhoz, közben folyamatosan habverővel kevergetem, hogy ne csomósodjon a tészta, végül beleszórom a szódabikarbónát és a sót. Félreteszem pár percre. Míg felhevítem a kókuszolajat a tésztánk be fog sűrűsödni, körülbelül olyan állagot fogunk kapni, mint az amerikai palacsinta tésztája. Pici adagokat teszek a palacsinta sütő aljára, kanállal szétterítem, s mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Viszonylag gyorsan megsül, ott kell állni mellette, nehogy leégjen.
Áfonyalekvárral, áfonyás meggyes limonádéval és házi nutellával kínáltam reggelire. :)
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.