Utolsó napjait rúgja május, az idő egyre szuperebb, hétvégén már nyári melegben süttettük magunkat a kertben. Miután mi kellőképpen lepirultunk, leporoltuk a kerti grillt, s míg a rácsokon a finomabbnál finomabb húsok és zöldségek sültek, addig összedobtunk hozzá némi ajvárt is. A recept pedig egyenesen a Balkánról jött, úgyhogy ennél autentikusabbak már nem is lehetnénk. :)
Az egész grillezést kezdjétek úgy, hogy feldobtok a rácsra három szép nagy kápia paprikát és egy kisebb szeletelt padlizsánt. A padlizsánt érdemes bevagdosni, könnyebb lesz kikaparni a belsejét miután megsült. Mehet mellé a paradicsom is és néhány gerezd foghagyma. Ez utóbbira nagyon vigyázzunk, nehogy megégjen. A zöldségeket spricceljük be olíva olajjal, aztán had szóljon!
Ha a zöldségek megsültek, kaparjuk ki mindennek a belsejét és zuttyanstuk bele az aprítóba. Mehet hozzá egy kis olívaolaj, só, bors, egy pici chili és nagyjából egy mokkáskanálnyi citromlé. Pürésítsük, majd a grillételek elkészültéig tároljuk a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
Grillezésre fel!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.