Jöhet egy isteni crumble reggelire? Naná! A mi változatunkban minden földi jó megtalálható: van benne kókusz, alma, mandula, amarant, zabpehely, csupa-csupa olyan hozzávaló, amivel valóban teljes értékű reggelivel tudjuk megörvendeztetni magunkat a nap legfontosabb étkezésekor.
A crumble egy rendkívül divatos reggeli, alapja a gyümöcs és a granola. Ez utóbbit érdemes magunk elkészítenünk, hiszen így biztosak lehetünk abban, hogy cukormentes, tiszta alapanyagok felhasználásával készül. Első lépésként tehát lássuk, miként készül a tökéletes granola!
10 deka zabpelyhet, 3 deka puffasztott amarantot, 3 deka kókuszreszeléket, 2 evőkanál chia magot, 10 deka zúzott mandulát, 5-10 deka ízlés szerinti aszalt gyümölcsöt, 3 evőkanál édesítőszert és három evőkanál mézet keverjünk össze. Helyezzük sütőpapírra bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süssük 5-7 percig. A felét vegyük ki - erre szükségünk lesz a crumble-höz, a másik felét pedig süssük további 2-3 percig, míg aranybarnára nem sül. Ha kihűlt, tegyük befőttesüvegbe és mehet a kamra polcára, sokáig eláll majd.
A crumble-höz pucoljunk meg egy szép nagy almát, szeleteljük fel vékonyabb szeletekre és sorakoztassuk egy hőálló tál aljára. Szórjuk meg édesítőszerrel, locsoljunk rá vaníliaaromát és egyenletesen oszlassuk el rajta a félkész granolát. Mehet vissza a sütőbe, 5-7 perc múlva már ki is vehetjük. Az alma kellemesen megszottyad, a levét és a vaníliaaromát gyönyörűen felszívja a granola, ami eddigre tökéletesre pirul.
Fogyasszuk langyos állapotában, együnk hozzá görög joghurtot. A szuper egyszerű reggeli hosszan tartó teltségérzetet fog biztosítani a számodra.
A gluténérzékenyek különösen ügyeljenek arra, hogy a zabpehely garantáltan gluténmentes legyen!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.