Az elmúlt héten két barátnőm is ünnepelte a születésnapját, ezért úgy terveztük közösen csapunk egy nagy bulit. A születésnapi torta elkészítését én vállaltam el. Nem volt sok időm ezért sütés nélküli tortát választottam. Tündi barátnőm receptjét próbáltam ki, nagyon finom lett a végeredmény, ezúton is köszönjük a receptet Neki. ;)
Hozzávalók10 dkg diabetikus darált keksz (lehet zabkeksz is)2-3 ek kakaó (elhagyható)5 ek növényi olaj/margarin/vajkevés tej/ növényi tej50 dkg eper/ egyéb idény gyümölcsnyírfacukor ízlés szerint50 dkg mascarpone50 dkg túró1 citrom reszelt héja1 vanília rúd kikapart magja1 cs. színes tortazselé
A tészta alapjához a kekszet és az olajat elmorzsolom, apránként adagolom hozzá a tejet addig gyúrom míg egyneművé válik (formázható tésztát kell kapnom). A tortaforma aljára szórok a darált kekszből, majd a tésztát lelapogatom a tepsi aljára.
A hideg mascarpone-t felverem habverővel, hozzáadom az összetört túrót (le szoktam turmixolni, mert így krémesebb állagot kapok), vaníliát, citromhéjat és porrá darált nyírfacukorból teszünk bele ízlésünk szerint. A kézi mixerrel addig keverem, míg egyneművé válik. Az elkészült krémet a tésztára kanalazom, habkártyával egyenletesre simítom. A gyümölcsöt a tetejére teszem, leöntöm tortazselével. A hűtőben hagyom állni egy éjszakát (de minimum 2-3 órát).
Ha vendégek jönnek csavaros tetejű üvegekbe szoktam tenni, így mutatósabb:
Jó étvágyat hozzá! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.