A lecsót eredetileg szalonnásan, vöröshagymásan, TV paprikával és paradicsommal készítjük. Ám ahány ház, annyi szokás, van aki tojást is üt rá, van, aki kolbásszal gazdagítja, egy biztos, mindenhogy tartalmas és szinte teljesen szénhidrátmentes finomság.
Ha sütőben akarod készíteni, mindenképpen kell hozzá tojás, de bátran pakold meg mindennel, amivel csak szeretnéd. Így készítsd:
1. Dinszeld meg a kockára vágott vöröshagymát olajon vagy más zsiradékon.
2. Dobd rá a csíkozott TV paprikát és párold meg.
3. Amikor már félig megfőtt a paprika, mehet rá a nagyobb kockára vágott paradicsom. Sózd, borsozd ízlésed szerint.
4. Ha szeretnéd, most tegyél bele kolbászt, virslit, csirkemell-csíkokat ízlésed szerint.
5. Amikor minden alapanyag megfőtt, húzd le a tűzről és hagyd, hogy langyosra hűljön.
6. Öntsd át egy tálba, üss hozzá két tojást, keverd össze, majd öntsd bele egy kiolajozott tepsibe.
7. A lecsós frittata akkor készül el, amikor a tojásos massza átsül és lepényszerűvé válik, amit lehet szépen szeletelni.
Most még a piacokon viszonylag olcsón beszerezhetsz nagyobb mennyiségű paradicsomot és paprikát is, így last minute tippként azt javasoljuk, tegyél el több üvegnyi lecsót, hogy egy fárasztó munkanap után pillanatok alatt finom vacsorát varázsolhass az asztalra. Milyen szuper is, ha csak kinyitsz egy üveg lecsót, összekevered tojással és bevágod a sütőbe, ahol magától megsül, ugye? Mi ilyen arányokkal szoktuk eltenni:
- 5 kg paradicsom
- 4 kg TV paprika
- 1 kg kápia paprika
- 1 kg hagyma
- Himalája só, bors ízlés szerint
Ügyeskedjetek, kísérletezzetek bátran!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.