Tegnap a családom valami édeset szeretett volna nassolni, hirtelen egy kuglófot hoztam össze, minden hozzávaló volt otthon, így nem kellett kimozdulni a lakásból. Egyszerű, tapasztalatot nem igénylő, gyorsan elkészíthető kevert tésztás sütemény. Mindenki odáig volt érte!
Hozzávalók:
4 db tojás15 dkg gluténmentes sütemény lisztkeverék (Mester család)1,5 dl kókuszolaj13 dkg nyírfacukor (por állagú)1 tk szódabikarbóna1/2 vaníliás rúd kakapart magja2 db citrom reszelt héja, 1 citrom leve1 púpozott tk GM kakaópor1 ek vízcsipetnyi sómargarin/ vaj forma kikenéséhezA tojásokat megmosom, szétválasztom. A sárgáját a nyírfacukorral kézi mixer segítségével felverem, hozzáadom a puha vajat és a vanília rudat. A fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verem. A száraz alapanyagokat vegyítem, kanalanként hozzákeverem a sárgájához. Ha a masszánk homogén állagúvá vált, óvatosan beleforgatom a tojásfehérjét, vigyázva, hogy ne törjön meg a hab. A tésztát szétválasztom, az egyik feléhez hozzáadom a citromhéjat és levet. A másik feléhez a kakaóport elkeverem 1-2 ek langyos vízzel, majd óvatosan beledolgozom a masszába. A kuglóf formát kivajazom, lisztezem, alulra a citromos tésztát a tetejére a kakaósat öntöm. Előmelegített sütőbe teszem, 180 fokon kb. 30-35 percig sütöm. Elvégzem a tűpróbát, ha a tészta átsült, kiszedem a formából, rácsra teszem, hagyom kihűlni.
Könnyű omlós, kellemes ízű tésztát kapok eredményül. Lekvárral vagy forró kakaóval, kávéval fogyasztom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.