A közelgő ünnepekre tekintettel már most, novemberben elkezdtünk olyan gasztro-ajándékokon ötletelni, amelyek garantáltan elronthatatlanok, ugyanakkor látványosak, ízletesek és méltóak arra, hogy a fa alá kerülhessenek. A neten kutakodva találtunk rá a kézműves csokikészítő szettre, amit hat éves kisfiam segítségével vettem górcső alá. Ez a mi közös csokitesztünk. Nézzétek!
1. lépés: Bontsd ki a csomagot!
"Aji, ez nagyon király!" - ez volt az első mondata Bencének, amikor esetlen kis mozdulatokkal leszedte a ragasztót a csokiszett csomagolásáról. "Epres!" - ez pedig a következő megállapítása volt akkor, amikor kiszedtünk a hozzávalókat. Volt benne műanyag műanyag forma a csoki kiöntéséhez, díszítőkeverék eperszeletekkel, brontei zöld pisztáciával és szezámmaggal, étcsoki-pasztilla, dekordoboz, védőtasak és elkészítési útmutató is.
2. Moss kezet és olvasd el az elkészítési útmutatót!
Az előbbi csak a gyerekek kedvéért kihangsúlyozandó, ahogy az is, hogy ne nyalogasd az ujjadat folyamatosan, ha olvasztott csokival dolgozol. Ezt jobb még az elején letisztázni. :) Az elkészítési útmutatót viszont tényleg érdemes egyszer átolvasni. Lépésről lépésre le van írva, mit-hogyan kell csinálni, így egy újabb lépést tettünk az elronthatatlan kézműves csoki felé.
3. Olvazd fel a pasztillát és öntsd bele a műanyag tálkába!
Egy tál forró vízbe beletettük zacskóstól a csokipasztillát és nyomkodni kezdtük. Nagyjából kétszer cseréltünk vizet, mire tökéletes homogén állagúra olvadt. A zacsi sarkát ollóval levágtuk és Bence óvatosan elkezdte beletölteni a csokoládét a formába. Az egy-két csepp mellément csokit gyors és rutinos mozdulatokkal nyalintott fel az asztalról, és máris nekifoghatott a díszítésnek.
4. Díszítsd kedved szerint!
Párszor odakoccintottuk az asztalhoz a csokiformát, hogy kijöjjenek a légbuborékok és egyenletesen elterüljön a massza. Aztán kibontottuk a díszítő keverékeket. Ez volt az a pont, amikor közölte: nem egyiptológus, hanem csokikészítő nagymester lesz. Imádta pakolászni az eperszeleteket, a pisztáciákat, majd gondosan és alaposan megszórta szezámmaggal. Betettük a hűtőbe egy órára.
5. Csomagold be vagy edd meg!
Az idő leteltével tökéletesen megdermedt a csokoládé. Ami meglepő volt számomra, hogy nem csapódott ki fura fehér réteg a csoki tetejére, hanem tényleg tökéletesen szép látványt nyújtott. Először beletettük a védőtasakba, lezártuk, majd mehetett a díszdobozba is. Izgatottan készítettünk egy-két fotót nektek, hogy lássátok, milyen lett a végeredmény, majd gyorsan kicsomagoltuk és jól megettük.
Ha nem vagy olyan falánk, mint Aji és Bence, akkor szerezz be Te is ilyen kézműves csokikészítő szettet és akár elkészítve, akár elkészítésre várva remek gasztro ajándékot adhatsz szeretteidnek. Ha beszereznéd azt az epres- pisztáciás-szezámos változatot, amit mi gyártottunk, kattints IDE.
Eszti
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.