Imádom a tésztát, de mint tudjuk nem túl jó sem az egészségünknek sem az alakunknak, ezért próbálom minimalizálni a tészta fogyasztásomat illetve, ha eszem akkor is arra törekszem, hogy teljes kiőrlésű vagy durum lisztből készítsem el. Most az édesburgonyás gnocchira esett a választásom, melyet parajos sajtszósszal tálaltam, azt kell mondjam isteni lett.
A gnocchi recept ugyanaz, mint amit egy korábbi bejegyzésünket olvashattok itt.
A sajtszósz egyszerűen gyorsan elkészíthető. A doboz leveles spenótot kiolvasztottam (ha nagy levelei vannak és zavar nyugodtan turmixold le). Egy vöröshagymát apróra vágok, olívaolajon megpirítom. Rádobom a spenótot, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát, sózom, borsozom, hagyom puhulni kb. 10 percig. Ráöntök 2 dl tejszínt, vagy kókuszkrémet. A legvégén hozzáadok 10 dkg reszelt füstölt sajtot és 5 dkg cheddar sajtot, utána ízesítem (fokhagymával, szerecsendióval, borssal).
Melegen tálalom parmezán sajttal megszórva.
Jó étvágyat hozzá! ;)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.