Ki mondta, hogy fánkot csak a farsangi időszakban lehet enni? Nálunk éppen feje tetejére állt a lakás, ugyanis gyerekszobát festünk. Ehhez pedig pizza és nasi dukál. Ez utóbbi esetében pedig a választás a kicsik és nagyok egyik legnagyobb kedvencére esett, a fánkra. Ezúttal nem saját gluténmentes fánkrecepttel kísérleteztünk, hanem az egyik népszerű gyártó termékét teszteltük, hogy aztán minden mentes házi mogyorókrémmel kenjük meg alaposan. Figyelem, spoiler! Isteni lett!
A fánkhoz szükségünk van a népszerű hölgy gyártó 90 grammos kiszerelésű gluténmentes fánkporára, egy kevés citromhéjra, egy nagy tojásra, három tojás fehérjére és nagyjából 20 gramm vízre. Egy tálba tegyünk bele minden hozzávalót, dolgozzuk össze homogén állagúra és letakarva nagyságrendileg fél óráig pihentessük.
Közben készítsük el a mindenmentes mogyorókrémünket. Egy tábla étcsokoládét törjünk össze és tegyük a mikróba két percre, hogy felolvadjon. Közben 10 deka hántolt török mogyorót tegyünk az aprítóba és daráljuk nagyjából egy percig. Ezután adjunk hozzá három evőkanálnyi por állagú nyírfacukrot, egy evőkanál holland kakaót és másfél evőkanál kókuszolajat. Az aprítót nyomjuk még fél percig majd mehet hozzá az olvasztott étcsokoládé. Ismét tegyük rá az aprító tetejét és további fél perc alatt tökéletes homogén állagú mogyorókrémet kapunk.
Közben kipihente magát a fánktésztánk is. Lisztezett deszkán gyúrjuk át a tésztát, nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra és szaggassuk ki közepes méretű pogácsaszaggatóval. Forró olajban vagy kókuszzsírban pillanatok alatt süssük ki. Hagyjuk langyosra hűlni, majd alaposan kenjük meg mogyorókrémmel és faljuk be az egészet!
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.