A panini az olaszok legkedveltebb szendvicsféléje, amit milliónyi változatban lehet elkészíteni.
Ízlésünk szerint tehetünk bele sonkát, szalámit, sajtot, vagy akár gyümlcsöt is, a lányeg, hogy a finomságokal megpakolt bucit grillsütőbenn vagy hagyományos sütőben pár perc alatt összesüssü, hogy aztán melegen fogyaszthassuk.
Én ezúttal a szezonálisan most termő fügét használtam fe egy igazán tartalmas reggeli elkészítéséhez.
Hozzávalók:
- adagonként egy sokmagvas buci
- adagonként egy füge
- brie sajt
- vaj
Vágjuk ketté a bucit, kenjük meg jó minőségű vajjal mindkét felét. Vágjuk fél ujjnyi vastag csíkokra a brie sajtot és sorakoztassuk a zsömlébe. Karikázzuk fel a fügét és helyezzük a gyümölcsdarabokat a sajt tetejére. Tegyük rá a szendvicsünkre a buci tetejét majd helyezzük néhány percre a grillsütőbe.
Amennyiben nem áll rendelkezésünkre elektromos grill, úgy nyugodtan használjuk a hagyományos sütőnket. A sütőből frissen kivett paninit melegen fogyasszuk.
TIPP: Tovább fokozhatjuk az ízhatást, ha a brie sajt és a füge közé hajszálvékonyra szeletelt sonkát teszünk, hiszen annak sóssága és a füge édessége különleges ízkombinációt fog eredményezni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.