Az esti film vagy meccsnézés elengedhetetlen kelléke a sós rágcsa. A chips, a ropi, a hagyományos pattogatott kukorica azonban hiába finom, nem éppen a fogyókúrázók és az egészségtudatos táplálkozás követőinek barátja. Most azonban egy szénhidrát-mentes ropogtatni valót mutatunk, amit tényleg bűntudat nélkül ehetünk.
A karfiol-popcorn igazi szénhidrátmentes szupernasi, ráadásul ízlésünk szerint végtelen variációban elkészíthetjük. A karfiolt szedjük egészen apró rózsákra. Egy evőkanál oliva olajat ízesítsünk kedvünk szerint. A só mellé kerülhet fokhagyma, chili, oregánó, bazsalikom, rozmaring, de pirospaprika vagy bors is. Mi most fokhagymás-oregánós változatot készítettünk.
Ha kész van a fűszerezett olajunk, forgassuk bele a pici karfiolrózsákat, terítsük sütőpapírra és előmelegített sütőben süssük roppanósra. Nekünk nagyjából 30 perc alatt tökéletes állagúra sült a finomság.
Próbáljátok ki, kísérletezzetek az ízkombinációval!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.