Hallottál valaha a lektinmentes diétáról? Ez egy viszonylag új táplálkozási módszertan, amit dr. Steven Gundry kardiológus-szívsebész dolgozott ki.
Az alapelve az, hogy a bizonyos zöldségekben jelen lévő növényi alapú fehérje, vagyis a lektin káros a szervezetre. Úgy véli, hogy ezeket a fehérjéket a természet arra tervezte, hogy megvédjék a növényeket a ragadozóktól, így az emberektől is. Sőt, egyenesen azt álltja, hogy a lektin-tartalmú élelmiszerek gyulladásos reakciót váltanak ki a szervezetünkben, ami akár súlyos egészségügyi problémákat is okozhat.A szakértő szerint számos élelmiszert érdemes kerülnünk a táplálkozásunkban:
- teljes kiőrlésű gabonák
- mesterséges édesítőszerek
- gyümölcsök, kivéve a zöld banánt, a mangót és a papaját
- kukorica
- hüvelyesek
- omega-6 zsírsavak
- tenyésztett állatok húsa
Ha kíváncsi vagy arra, mi az oka annak, hogy ezeket az élelmiszereket kerülnünk kellene és milyen hatást váltanak ki a szakértő szerint a bélrendszerünkbe, szerezd be az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent A Növényparadoxon című könyvet IDE kattintva.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.