Ki gondolná, hogy a különböző ízesítésű protein porokból nem csak shaket lehet készíteni. Pedig rendkívül változatosan alkalmazható a fehérjedús táplálkozásunkban, így ha már cefetül unjuk a vacsora helyetti shakezés, íme pár alternatíva, mire használhatjuk.
1. Amerikai palacsinta
Egy tojáshoz adj hozzá nagyjából két adagolókanálnyi, vaníliás vagy csokis proteinport, egy kevés sütőport, pár csepp olajat és annyi tejet, amíg sűrű palacsintatésztát nem kapsz. Palacsintasütőbe tegyél egy kevés olajat, hevítsd fel, majd készíts belőle formás kis amerikai palacsintákat. A tetejére kenhetsz cukormentes házi nutellát vagy édesítőszeres lekvárt is.
2. Gyümölcsleves
A gyümölcsöt többnyire délelőtt illik fogyasztani, de talán egy tartalmas leves még beleférhet ebédre is. Válassz alapanyagul savanyúbb gyümölcsöket, amelyekben kevesebb a fruktóz, például fagyasztott meggyet és almát. Készítsd el ízlésed szerint a gyümölcslevest, fűszerezd fahéjjal, szegfűszeggel, akár egy kevés gyömbért is belereszelhetsz frissen. Tejszínes, vagy pudingporos habarás helyett azonban ezúttal használd a vaníliás proteinporodat. Egy-két adagolókanálnyit keverj el csomómentesen a levesbe, várd meg míg egy picit besűrűsödik és már fogyaszthatod is. A maximális élvezetért miután kiszedtél a táladba egy adagot, nyomj jár jókora mennyiségű cukormentes tejszínhabot is.
3. Krémtúró
Nagyjából 10 deka túróhoz adj hozzá egy nagy evőkanálnyi tejfölt, egy adagolókanálnyi vaníliás proteinport és keverd simára. Ha nem érzed elég édesnek, mehet hozzá egy kevés por vagy folyékony állagú édesítőszer is, illetve a pikánsabb ízhatásért egy kevés reszelt citromhéj is. Máris kész a cukormentes, fehérjebomba krémtúród, ami vacsorára a lehető legjobb választás fogyókúrázók számára.
4. Bögrés süti
Egy tojást keverjünk el egy tálban, adjunk hozzá egy evőkanálnyi olajat, egy pohár natúr vagy cukormentes gyümölcsjoghurtot, egy kevés sütőport, édesítőszert ízlés szerint és annyi proteinport, hogy muffin állagú sűrű tésztát kapjunk. Sütőben közepes hőfokon tűpróbáig, vagy mikróban magas hőfokon kb 5 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.