Az embernek a nagy nyári melegben semmi kedve sincs a tűzhely mellett állni és órákon keresztül főzni háromfogásos ebédeket. Inkább összedobunk valami gyors, könnyű, friss és hidegen is fogyasztható ételt. Most összegyűjtöttük a három legszuperebb főzés nélküli levesreceptünket, ami pillanatok alatt elkészül, tápláló, egészséges és a diétánknak is kedvez.
1. Bomba jó gazpacho
A gazpacho-hoz szükségünk lesz négy szép nagy paradicsomra, fél hámozott uborkára, fél kápia vagy kaliforniai paprikára, egy kis fej vöröshagymára, egy gerezd fokhagymára, két evőkanál borecetre, egy deci vízre, sóra, borsra, bazsalikomra, valamint kevés citromlére.
A hámozott, apróra vágott zöldségeket, fűszereket és a vizet beletesszük a turmixba, pépesítjük, az így kapott krémlevest pedig, hűtőbe tesszük kb. 2-3 órára. Hidegen fogyasztjuk. A tetejére szórhatunk sajtot, önthetünk rá egy evőkanálnyi tökmagolajat, de dobálhatunk bele zsemlekockákat is.
2. Barackleves
A krémes leveshez kell két-három nagy barack, tej, édesítőszer és egy kevés levendulavirág.
Hámozzunk meg két-három nagyobb barackot, magozzuk ki, vágjuk néhány darabba majd dobjuk bele a turmixgépbe. Adjunk hozzá egy evőkanálnyi édesítőszert, egy kávéskanálnyi levendulavirágot (ez utóbbi elhagyható) és két deci tejet. Turmixoljuk össze. Kóstoljuk meg és ha szükséges, ízesítsük még. Ha túl sűrű az állaga, tovább hígíthatjuk tejjel. Hidegen fogyasszuk, tálaláskor tehetünk bele szeletelt mandulát és egy kevés cukormentes tejszínhabot is.
3. Joghurtos uborkaleves
Szükség lesz két kígyóuborkára, egy fél kápia paprikára, 5 deci joghurtra, két deci tejre, egy kis fej vöröshagymára, egy gerezd fokhagymára, őrölt köményre, sóra, borsra, ízlés szerint zöld fűszerekre.
Először is pucoljuk meg a kígyóuborkát, reszeljük le, sózzuk meg alaposan és hagyjuk állni 20-30 percet. Az idő elteltével nyomkodjuk ki a levét. Dobjuk bele a turmixba, adjuk hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, kápia paprikát és a fűszereket. Pürésítsük! Amikor szép homogén állagú masszát kapunk, adjuk hozzá a tejet és a joghurtot. Kóstoljuk meg, hogy milyen az íze, ha szükséges, adjunk még hozzá a kedvenc fűszereinkből. Tálalás előtt mindenképpen hűtsük le!
Jó étvágyat!
Fotó: The Spruce, Archana, Healthy Foodie
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.