Ma egy különleges lekvárral készültünk nektek. A szedret szeretem keverni valamivel, nekem úgy jobban ízlik. Idén az őszibarackra és a levendulára esett a választásom.
1 kg szeder
2 kg őszibarack
15-20 dkg eritrit
1-2 ek levendula virág

Megmosom a gyümölcsöket, a barackot meghámozom, felaprítom, majd egy lábosban közepes lángon felteszem a tűzhelyre, forrástól számított 10 percig hagyom gyöngyözni. Ezt követően turmixolom a gyümölcsöket és édesítem eritrittel, (nyírfacukorral, mézzel) ízlés szerint. Mivel a szeder savanyú gyümölcs, több édesítő szükséges hozzá, mint az eperhez, érdemes kóstolni. A kész lekvárokat jól kimosott, kifertőtlenített üvegekbe szedem, befőttes üvegeket fejjel lefelé fordítva száraz dunsztba teszem. Tartósítószert nem szoktam használni, a fejjel lefelé fordítós technikám miatt nincsen rá szükség.

Fogyasszátok egészséggel! :)
További receptekért és tuti tippekért kövessetek minket a facebookon is IDE KATTINTVA.
HH
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal