Ezt a tortát egy kedves barátom szülinapjára készítettem, a legideálisabb torta nyárra, hiszen nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt, díszítéssel együtt 40 perc alatt készen van, hidegen fogyasztható.
Hozzávalók egy 23-24 cm-es formához:
Tészta:
25 dkg darált háztartási keksz (diabetikus)
édesítő
5 dkg puha margarin/ vaj
kb. 1 dl tej
Túrókrém:
50 dkg túró (laktózmentes)
5 dl tejszín (laktózmentes, cukormentes)
édesítő ízlés szerint
1 citrom reszelt héja, citrom kifacsart leve ízlés szerint
Díszítés:
Idénygyümölcs, tortazselé
Elkészítés
A darált kekszet és az édesítőt összedolgozom a puha margarinnal, majd felöntöm annyi tejjel, hogy gyúrható tésztát kapjak. A forma aljára szórok a darált kekszből, azért, hogy a tészta ne ragadjon le, majd kiterítem az összegyúrt torta alapot a tortaforma aljára. A darált kekszhez tehetünk egy kis kakaót is.
A tejszínt kemény habbá verem, a túrót, citromhéjat és az édesítőt belekeverem, majd rákenem a krémet a torta alapra. Édesítőnek xyllitet használtam, tejszínből nagyon sok félét próbáltam, de ami a legjobban bevált a növényi tejszínhab (Hulala, cukormentes változat). Az tortaformát beteszem a hűtőbe, amíg felszelem a gyümölcsöket a díszítéshez. A gyümölcsöket tetszőlegesen ráhelyezem a túrókrémre, majd a langyos tortazselét a tetejére öntöm. Hűtőbe teszem kb. 1 órára, ezt követően fogyasztható az egészséges és könnyű édességünk.
Fogyasszátok egészséggel! :)
További receptekért és tuti tippekért kövessetek minket a facebookon is IDE KATTINTVA.
HH
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.