A barack a nyár legnagyobb ajándéka. A friss, édes gyümölcsöt számtalan módon fel tudjuk használni, ehetjük önmagában, turmixba is tehetjük, készíthetünk belőle krémlevest és tehetjük süteménybe is. Mi most egy omlós pitét töltöttünk meg a legfinomabb barackszeletekkel.
A kimagozott barackot szeletekre vágjuk, ízlés szerinti mennyiségű vaníliás édesítőszerrel összekeverjük és felfőzzük. Fontos, hogy tegyünk egy pici vizet a barack alá, nehogy lekapjon. A másik szabály, hogy ne főzzük szét a gyümölcsöt, csak addig hagyjuk a tűzön, amíg levet nem ereszt és az gyöngyözni nem kezd.
Készítsük el a tésztát, amíg a gyümölcs a tűzhelyről levéve langyosra nem hűl. 15 deka szénhidrát-csökkentett lisztet vagy ugyanennyi zabpehelylisztet keverjünk össze 5 deka mandulaliszttel vagy őrölt mandulával, 12 deka olvasztott margarinnal, két evőkanál tejföllel, egy pici citromlével, egy tojással és egy kis édesítőszerrel. A tésztát alaposan gyúrjuk össze és pihentessük a hűtőben 30 percet.
Ha ezzel megvagyunk, felezzük el a tésztát. Az egyik felét ujjnyi vastagságúra nyújtsuk, kivajazott piteformába helyezzük és az ujjunkkal nyomkodjuk le egy kicsit. Egy villával szurkáljuk meg alaposan. A tészta másik felét is nyújtsuk ki és csíkozzuk fel. Rendezgessük el a barackszeleteket legyezőszerűen a piteformába helyezett tésztán, az édesítős levet pedig öntsük rá és a csíkokból készítsünk rácsot a tetejére. Sütőben közepes fokozaton süssük nagyjából 20 perc alatt készre.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.