Szeretném válozatosabbá tenni a reggeliket, ezért úgy döntöttem, hogy ma kölesből készítek valami finomat. A köles az egyik legrégebbi ganonánk, mely a pázsitfűfélék családjába tartozik. Lúgosító hatású, rostban, és nyomelemekben gazdag (mangán, foszfor, magnézium), gluténmentes szénhidrát forrás. Semleges ízének köszönhetően sok oldalúan felhasználható, most édes formában készítettem el.
Hozzávalók:
1 bögre köles1,5 bögre víz1,5 bögre szójatej/ kókusztej4 ek xylit1-2 ek kakaó (elhagyható)fél narancs reszelt héjabarack, goji bogyócsipet só, fahéj
A kölest megmosom. Vízzel, tejjel és pici sóval felteszem főni, míg teljesen megpuhul, ez kb. 30-35 percet jelent. Lehúzom a tűzről, beleteszem az ízesítőket: édesítőt, narancshéjat, kakaót, pici fahéjat, majd hagyom fedő alatt puhulni még 10-15 percet. Ebben a formában is tálalhatjuk vagy rúdmixerrel pépesíthetjük (így krémesebb állagot kapunk). Idénygyümölccsel és goji bogyóval díszítem.
Fogyasszátok egészséggel!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.