Az alma egészséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, emésztést segítő hatása van, mind e mellett nagyon finom őszi gyümölcs. Szeretem nyersen, magában nassolni, vagy sajttal és dióval körítve, de süteményekben is előszeretettel használom. Ma reszelt almát öltöztettem zabpelyhes kelt tésztába.
Hozzávalók
20 dkg zabpehelyliszt
1/2 cs élesztő
1 dl tej (növényi tej is lehet)
csipet só
pár csepp méz
3 ek xylit
2 db reszelt alma (hámozott)
5 dkg durvára vágott mandula
1 kk fahéj
Az élesztőt langyos tejben felfuttatom /teszek bele pár csepp mézet is/, 10 percet hagyom pihenni. A lisztet, 1 ek xylitet, sót és az élesztős tejet jól összegyúrom, dagasztom. A tészta az elején ragadós lehet, ebben az esetben folyamatosan adagolom hozzá a lisztet. A kész cipót megszórom liszttel, félreteszem langyos helyre pihenni (kb. 30 percre). A maradék xylitet összekeverem a fahéjjal. A tésztát vékonyra nyújtom, megkenem kókuszolajjal, rászórom a fahéjas xylitet, a mandulát és a kinyomkodott reszelt almát, majd négyzetekre vágom, feltekerem, a végét összenyomkodom, a tetejét megkenem tojással, végül a maradék mandulával díszítem. 180 fokon kb.10 percig sütöm. Puha omlós sütemény lesz a végeredmény.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.