Az édesburgonya és a karfiol a fogyókúrázók és cukorbetegek két legjobb barátja. Az elmúlt hetekben mutattunk már szuper recepteket, amelyekben külön-külön használtuk őket, így például készítettünk batáta-chips-et és karfiolpogácsát is, most azonban egy olyan sós nasit hoztunk nektek, amihez mindkét zöldségre szükségünk lesz.
Pucoljuk meg és kockázzunk fel két szép nagy édesburgonyát, szedjünk rózsáira egy kis karfiolt. Enyhén sós vízben főzzük puhára őket, csepegtessük le, majd botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsük. Egy közepes fej vöröshagymát egy nagy szál friss rozmaringgal dobjuk bele az aprítóba, majd keverjük hozzá a karfiolos édesburgonyás pürénkhez. Adjunk hozzá két evőkanál parmezánt, nagyjából egy bögre szénhidrát-csökkentett lisztet vagy zabpehelylisztet. Gluténérzékenyek rizslisztet használjanak hozzá. Sózzuk ízlés szerint.
A massza állagának olyannak kell lennie, hogy könnyedén lehessen golyókat formázni belőle. Ha túl nedvesnek érezzük, tegyünk hozzá még egy kevés lisztet, ha túl zömök, akkor pár csepp vízzel lágyítsuk. A golyókat forró olajban süssük aranybarnára. Tejfölös zöld fűszeres mártogatóssal kínáljuk.
Figyelem, alacsony szénhidráttartalma miatt bűntudat nélkül fogyasztható akár még éjfélkor is! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.