A zöldségeket kockára vágom, olívaolajon megpirítom, felöntöm vízzel vagy zöldségalaplével. Fűszerezem, addig főzöm, míg a répa is megpuhul (kb. 20 perc). Turmixolom, hozzáadom a tejszínt, újra fűszerezem és tovább melegítem, ha egyet rottyan vegyük le a tűzről, ne forraljuk tovább (túrós állagot kaphat).
Tipp: A mustármagot az elején tegyük bele a zöldségekkel együtt, turmixolás után már nem javaslom, (ráharaphatunk), a szerecsendiót csak a tejszínes levesbe szoktam tenni az újra fűszerezés alkalmával, előtte nem. Tökmaggal és pirított baconnel melegen tálalom.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.