A gesztenyés hókifli kifejezetten késő őszi, téli sütemény, ami ráadásul rendkívül népszerű is. Az eredeti változata finomított szénhidrátokban bővelkedik, mi azonban elkészítettük azt a cukormentes, lowcarb változatot, amelyből ha falatozol, garantáltan nem lesz bűntudatod.
A hókifli omlós tésztájához szükségünk van 20 deka szénhidrát-csökkentett lisztkeverékre, 15 deka olvasztott margarinra, 3 evőkanál édesítőszerre és egy tojásra. Az alapanyagokat öntsük egy tálba és gyúrjuk össze. Folpackba csomagolva pihentessük a hűtőben minimum fél órát. Közben készítsük el a tölteléket is. 25 deka 100 százalékig natúr gesztenyemasszát hagyjuk magától kiolvadni, majd keverjünk hozzá két nagy evőkanál mascarpone-t és ízlés szerinti mennyiségű édesítőszert. Én nagyjából három evőkanálnyit tettem bele.
A tésztát lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki nagyjából két milliméter vékonyra és fánkszaggatóval szaggassunk belőle köröket. Minden kis kör közepére egy kávéskanálnyi masszát helyezzünk egy csíkban és a tésztát óvatosan tekerjük fel, majd hajlítsuk kifli alakúra. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 15 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt, a tetejére szórjunk por állagú édesítőszert vagy gyors mozdulatokkal forgassuk bele.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.