Karácsony és Mikulás környékén az ételallergiások és a szigorú diétát követők számára különösen felértékelődnek a finom csokoládék nyújtotta ízélmények. Hát még a gyerekek számára! Tudjuk, látjuk, hogy a bolti minőségi tejmentes, cukormentes nasik mennyire drágák, így most mutatunk egy tényleg percek alatt elkészíthető bonbont, amit bátran ajánlhatunk kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Hozzávalók:
- 15 deka kókuszzsír megmelegítve
- 5 deka holland kakaó
- 10 deka édesítőszer
- 4 evőkanál kókusztej
- egy marék aszalt gyümölcs
- egy marék mandula
A kókuszzsírt a mikróban felolvasztjuk hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan elkeverjük és gyakorlatilag el is készül a házi csoki folyékony változata. A kis szilikonformába simán beleöntjük ezt a változatot, a maradékhoz pedig hozzáadunk egy marék durvára tört mandulát és szintén egy marék apróra vágott aszalt gyümölcsöt. Nagyobb szilikonformába adagoljuk és hűtőbe tesszük. Miután megdermedt, kinyomjuk a formából és kis fém dobozba helyezzük.
Ugye mennyire egyszerű? Próbáld ki Te is! Kísérletezz bátran, tegyél hozzá többféle olajos magvakat, fűszereket is. Csokikészítésre fel!
TIPP: Ha tudjuk, hogy pár nap, hét, mire fogyasztásra kerül a csokoládé, tegyünk bele egy késhegynyi fahéjt, ez fogja ugyanis tartósítani, meggátolni a kókusztej erjedését.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.