Idén is túltoltad a mézeskalács-sütést és hegyekben áll a karácsonyfa, szívecske és csillagformájú finomság? Belefutottam már én is abba, hogy három fémdoboznyit sütöttem, és fogalmam sem volt arról, hogy ki és mikor fogja ezt a hatalmas mennyiséget megenni. Merthogy valljuk be önmagában a mézeskalács egy idő után dögunalmas lesz. Na, de miért nem születhet újjá egy másik desszert formájában? Mi most egy elképesztően finom tiramisut készítettünk belőle, amely így advent negyedik vasárnapján valóban meghozza a karácsonyi hangulatot.
Kapjunk elő egy tálat, rakjuk ki az alját mézeskalácsokkal és locsoljuk meg egy kevés kávéval. Ne áztassuk el, de ne is sajnáljuk tőle a feketét. Fél liter cukrozatlan habtejszínt - én laktózmenteset használtam - verjünk fel négy evőkanál nyírfacukorral vagy eritrittel. Keverjünk hozzá egy doboz mascarpone-t. Kóstoljuk meg, ízlés szerint édesítsük még, ha szükségesnek érezzük. Szedjük ketté a krémet, az egyik felébe öntsünk fél deci erős feketekávét.
A mézeskalácsokra tegyünk egy réteg kávés krémet, jöhet egy újabb réteg mézeskalács, majd a sima mascarpone-krém. A tetejére szórjunk cukrozatlan kakaóport. Tegyük be a hűtőbe minimum néhány órára, majd faljuk be az egészet! :)
Mutatjuk mindezt videón is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.