A tavalyi év nagy sikerén felbuzdulva idén dupla adag mézeskalácsot készítettünk. Szólhatott volna valaki, hogy minden csoda csak három napig tart, mert akkor nem estünk volna ebbe a hibába és most nem állnának halomban a fémdobozokban a mézik és puszedlik. Egy részét lefagyasztottam, jó lesz később, másik feléből viszont készítettem egy nagy adag gesztenyegolyót.
12 deka mézeskalácsot dobj be az aprítóba és daráld le. Adj hozzá 5 deka nyírfacukrot vagy más édesítőszert, 12,5 deka olvasztott margarint és 25 deka gesztenyepürét. Gyúrd egyneművé, majd formázz belőlük kis golyókat. Egy tábla étcsokoládét egy evőkanál tejjel vagy növényi tejjel olvaszd fel a mikróban, ha kivetted, gyors mozdulatokkal keverd csomómentesre. Én tettem hozzá egy marék durvára tört mogyorót is, majd ebbe a masszába mártottam bele egyesével a golyók felét. A másik felét rácsra tettem és mintát húztam rájuk a csokoládéval.
Ha lecsepegett a felesleges csoki, tegyük be a hűtőbe, hogy rádermedjen, majd kis tára rakosgatva tálaljuk.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.