A popcake egy Amerikában rendkívül népszerű desszert, ami tökéletes vendégváró falatkának is. Az eredeti recept tele van cukorral és finomított szénhidráttal, mi viszont elkészítettük az egészséges, lowcarb változatát. A receptünk nem tartalmaz tejet és cukrot, ráadásul még gluténmentes is, így többféle diétába is beilleszthető.
1 nagy tojást elkeverünk, hozzá adunk 5 deka olvasztott margarint, 5 deka nyírfacukrot (vagy más édesítőszert), 5 deka rizslisztet, vagy 4 deka szénhidrát-csökkentett lisztkeveréket és egy késhegynyi sütőport. Homogén állagúra keverjük, popcake sütőformába adagoljuk. A forma tetejét rátesszük és 160 fokra előmelegített sütőben nagyjából 12-14 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Közben összetörünk egy tábla étcsokoládét egy edénybe, adunk hozzá egy evőkanál tejet vagy növényi tejet és mikróban felolvasztjuk. Amikor kivettük, nagyon gyors mozdulatokkal simára keverjük a csokimasszát. Kiszedjük a golyókat a popcake formából, egyesével belemártjuk őket a csokiba és rácsra téve hagyjuk, hogy a felesleg lecsepegjen. Szórjuk meg durvára vágott mandulával, cukorgyönggyel - ez utóbbit csak akkor használjuk, ha úgy érezzük, ez a minimális cukor belefér a diétánkba. Nagyjából 10-15 perc múlva megdermed a csoki. Szúrjuk bele a golyókba a pálcikákat, tegyük egy pohárba és kínáljuk vele a gyerekeket, felnőtteket.
Jó étvágyat, jó bulizást és boldog új évet!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.