A görögök kedvelt étele a töltött kaliforniai paprika, amit készítenek húsos és vega változatban is. A legjobb benne, hogy bármit beletehetsz a töltelékbe, amit a hűtőben fellelsz: mehet bele zöldség, maradék darált hús, feta. Mi most egy laktató, egészséges, glutén és tejmentes változatot készítettünk. Próbáljátok ki!
Enyhén sós vízben főzz puhára egy zacskó barna rizst. Karikázz fel egy póréhagymát, majd egy evőkanál kókuszszírt hevíts fel és dinszteld meg rajta. Mehet hozzá egy paradicsom apróra szeletelve, szintén kis darabokra vágott padlizsán és néhány fej gomba. A paradicsom levet ereszt, amiben a többi zöldség pillanatok alatt megpuhul félig. Sózd, borsozd, ízesítsd zöld fűszerekkel kedved szerint.
Ha a rizs megpuhult, keverd össze a sült-főtt zöldségekkel. Skalpolj meg egy-két kaliforniai paprikát, szedd ki a magházát és töltsd meg a rizses keverékkel. Tedd a sütőbe és süsd nagyjából fél óráig. Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.