2017-re meghirdettük az avokádó évét. Megígértük, hogy hétfőnként egy-egy olyan receptet osztunk meg veletek, amely erre a csodálatos gyümölcsre épül. Készítettünk már brownie-t, smoothie-t és öt perces mikróban sült avokádót is, a múlt héten pedig egy avokádós-ananászos-garnélás salátát készítettünk. Akkor annyira bejött nekünk az avokádó-garnéla kombó, hogy most ismét ezt választottuk. Tettünk bele azonban egy kis csavart, így egy kiadós reggelit vagy egy tökéletes könnyű vacsorát kaptunk. Nézzétek!
A világ legegyszerűbb és valóban elronthatatlan avokádókréméhez egy érett avokádóra lesz szükségünk. Vágjuk ketté, szedjük ki a magját, pucoljuk meg és villával törjük össze. Adjunk hozzá ízélés szerint egy kis sót, borsot, egy evőkanál majonézt és egy kevés friss petrezselyemzöldet.
A garnélát olvasszuk ki természetes módon! Egy serpenyőbe tegyünk egy evőkanál kókuszzsírt. A forró zsiradékba dobjuk bele a kis rákocskákat és mindkét oldalukat süssük 2-2 percig.
Készítsünk alacsony szénhidráttartalmú kenyérből pirítóst, kenjük rá az avokádókrémet, a tetejére pedig tegyük rá a megpucolt sült garnélákat.
Ha további avokádós receptekre vagytok kíváncsiak, kattintsatok IDE!
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.