Imádjuk a pogácsákat, lehet sima, sajtos, töpis, pirított hagymás, kolbászos, mindenhogy jöhet! Most gluténmentes változatát készítettük el a tejfölös pogácsánknak, az egyik felét meghagytuk simának, a másikat pedig felturbóztuk. Nézzétek!
Másfél deci langyos tejhez adjunk egy mokkáskanál édesítőszert és fél csomag élesztőt futtassunk fel benne. Mérjünk ki 30 deka Mester család házi kenyérlisztet, tegyünk hozzá egy tojást, öt deka olvasztott vajat, egy kis pohár tejfölt, öntsük hozzá az élesztős tejet, dagasszuk, majd lefedve meleg helyen hagyjuk fél órát kelni.
Ha megkelt a tészta, lisztezett nyújtódeszkára borítjuk. Gyúrjuk kicsit át és szedjük ketté. Az egyik felé nyújtsuk ki másfél ujjnyi vastagságúra, pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, szórjuk reszelt sajtot a tetejére és 160 fokon nagyjából 15 perc alatt süssük meg.
Közben puha kolbászból vágjuk le egy öt centis darabot, pirítsuk meg a serpenyőben és aprítsuk finomra. A gluténérzékenyek nagyon ügyeljenek arra, hogy biztosan gluténmentes kolbászt használjanak fel. Gyúrjuk hozzá a maradék tésztához, majd nyújtsuk, szaggassuk és süssük úgy, ahogyan azt az előző adaggal tettük.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.