Indítsd jól a hétvégét egy felturbózott amerikai palacsintával. Szombat a pihenőnapom, ilyenkor tudom kialudni magam, és mivel a reggeli a kedvenc étkezésem, ezen a napon több időt tudok szakítani az elkészítésére és a fogyasztására is. A palacsintát nagyon szeretjük, ezért ma is ezt választottam, de természetesen cukormentesen készítettem el, és banánt csempésztem a tésztájába. Íme a mai reggelink receptje:

Hozzávalók (12 darabhoz)
1 db érett banán30 dkg natúr joghurt/ tejföl3 tojás2 ek nyírfacukor1 tk szódabikarbóna10 dkg zabliszt10 dkg szénhidrát-csökkentett lisztcsipet só, fahéjkókuszolaj a sütéshez
Elkésztés
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét csipet sóval felverem, a sárgáját a joghurttal, nyírfacukorral, fahéjjal és a szódabikarbónával simára keverem. A banánt összenyomkodom, a tojás sárgájához keverem, majd apránként hozzáadom a lisztet. A tésztába forgatom a felvert fehérjét, óvatosan, hogy a hab ne törjön meg (én fakanalat használtam, pár gyors mozdulattal dolgoztam a tésztába). A palacsintasütőbe, pár csepp kókuszolajat teszek, majd kisütöm a finom palacsintákat. Áfonyalekvárral díszítem.
Jó étvágyat hozzá! :)
Kisokos
A palacsinta a római kórból származik (neve latinul placenta volt. A lepényszerű tésztát kerek kövön vagy a legendák szerint bronzpajzson sütötték.Összetétele liszt, víz és egy csipet só volt. Eleinte nem édes töltelékkel fogyasztották, hanem húsfélékkel, köretként használták. A kutatások szerint a palacsinta a római légiók nyomán terjedhetett el a Duna medencéjében és tőle nyugatabbra is. A palacsintakészítés első magyar nyelvű leírása az erdélyi fejedelmi udvar főszakácsának a 1500-as évek végén írt szakácskönyvében olvasható.
Forrás: Wikipédia
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal