Túrógombócból sosem elég. Mostanában azon gondolkozom, hogy ezt a szuper desszertet miként lehet felturbózni, még különlegesebbé tenni. Múltkor GLUTÉNMENTES VÁLTOZATOT készítettem rizsdarával, akkor bogyós gyümölcsös smoothie-val öntöttem nyakon. Hát mint ne mondjak, isteni lett és Ti is nagyon szerettétek, mert rengetegen elolvastátok. Most töltött túrógombócot készítettem és fahéjas zsemlemorzsába forgattam. Nézzétek!
25 deka túróhoz hozzákeverek egy tojást, egy csipet sót, két evőkanál nyírfacukrot, egy pici reszelt citromhéjat és három evőkanál zabkorpát. Hűtőbe teszem pihenni legalább fél órára hogy a zabkorpa magába szívja nedvességet. Felkockázok pár szem epret. Amikor a tészta már formázható lesz, gombócokat készítek belőle, a közepébe pedig a kockázott eperből teszek.
Enyhén sózott forrásban lévő vízbe helyezve nagyjából öt percig főzzük, amíg a víz felszínére nem jönnek fel. Szénhidrát-csökkentett zsemlemorzsát lepirítunk, hozzákeverünk ízlésünk szerinti mennyiségű fahéjas nyírfacukrot és a leszűrt gombócokat beleforgatjuk. Tálaláskor ha szeretnénk, még megszórhatjuk por állagú nyírfacukorral is. A túrógombóc mellé készítsünk vaníliás xylittel elkevert tejfölt, ha van otthon, egy kevés házi cukormentes eperlekvárral is feldobhatjuk.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.