A köztudatban meglehetősen szélsőséges hiedelmek terjedtek el a sárgabarack magról. Van, aki szerint cián tartama miatt mérgező, mások pedig egyenesen a rák elleni harc csodaszerének tartják. A valóság ennél sokkal prózaibb és egyszerűbb: egészséges. Na, de lássuk a részleteket!
1. A szervezet esete a ciánnal
Szakértők szerint a sárgabarack magban lévő B17 vitamin molekulaszerkezete két rész cukorból, egy rész benzaldehidből és egy rész ciánból áll. Ebben az állapotában azonban semmilyen hatást nem tud gyakorolni az élő szövetekre, tehát nem mérgező, ellenben tele van vitaminnal.
2. Rákgyógyítás
A B17 vitaminban lévő ciánt egyedül a bétaglükozidáz tudja felszabadítani. NEM lehet kijelenteni, hogy a sárgabarack magja gyógymód lehet a daganatos megbetegedésekre, az viszont tény, hogy a kutatók szerint B17 vitamin cián tartalma miután "felszabadul" a rákos sejtek területén bomlik el és ott engedi szabadon mérgező tartalmát.
3. Adagolás
Egy sárgabarack mag nagyjából 20-30 mg B17 vitamint tartalmaz, napi 3-5 szemet fogyassz belőle!
4. Így készítsd el
Miután elfogyasztottad a gyümölcsöket, vagy elkészítetted a télire való befőttet/lekvárt a sárgabarackból, az összegyűjtött magokat fektesd egy tálcára és árnyékos helyen hagyd, hogy teljesen megszáradjon. Ezt követően törd fel a csonthéjat, a magokból pedig miután ettél pár darabot, hagyd még egy kicsit száradni. Ezt követően tedd textil zsákocskába, hogy lélegezni tudjon vagy tárold a hűtőszekrényben fogyasztásig.
5. Felhasználása
Ha nem szeretnéd csak úgy, natúr állapotában elfogyasztani a barackmagot, daráld le! Ezt követően úgy használd fel, mintha dió vagy mandula lenne. Egy-két evőkanálnyit kiválthatsz vele a lisztből piskóta esetében, a diós tésztád tetejére is szórhatsz belőle mértékletesen, de készíthetsz belőle marcipánhoz hasonlító ízű perszipánt is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.