Megérett a szeder a kertben, mi pedig egy részét azon nyomban megettük, másik részéből pedig elkészítettük a világ legegyszerűbb szedertortáját. Ráadásul sütink nem csak, hogy minimális energiabefektetéssel elkészíthető, hanem még annyira Update is, hogy ezt látva, Norbi is bőszen tapsolna nekünk. Nézzük, miként készül ez a finomság 10 lépésben!
A szedertortához a friss gyümölcsön kívül szükségünk lesz két tojásra, három evőkanál szénhidrát-csökkentett lisztre, 5 deka olvasztott margarinra, evőkanál eritritre vagy nyírfacukorra, görög joghurtra.
1. A tojásokat válasszuk ketté.
2. A tojásfehérjékből konyhai robotgép segítségével verjünk kemény habot.
3. A tojássárgájákhoz adjunk három evőkanál édesítőszert és öntsük hozzá az olvasztott margarint is. Robotgébbel keverjük habosra.
4. A tojásfehérjehabhoz óvatosan adjuk hozzá a tojássárgáját, keverjük össze ügyelve arra, hogy ne essen össze a hab.
5. Szitáljunk a tojásos massza tetejére három evőkanálnyi lisztet, majd keverjük össze.
6. Egy kisméretű kör alakú tepsi alját rakjuk ki szederrel szépen körkörösen.
7. Öntsük rá a tésztát egyenletesen.
8. Sütőben, közepes fokozaton tűpróbáig sütjük.
9. Amíg sül a tortánk, keverjünk össze egy kis doboz görög joghurtot ízlés szerinti mennyiségű édesítőszerrel és tegyük félre.
10. A tortát ha megsült, vegyük ki a sütőből, fordítsuk ki a tepsiből egy tányérra, hogy a szedrek felülre kerüljenek és öntsünk rá bőven a görög joghurtból.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.