Sokan azt hiszik, hogy a tojásos nokedliről teljes egészében le kell mondania az ételallergiásoknak és a fogyókúrázóknak. Ez azonban nem igaz. Szerencsére ma már számos élelmiszergyártó kifejlesztett már olyan terméket, aminek segítségével tökéletes állagú és a klasszikus ízvilágát teljes mértékben megidéző finomságot lehet készíteni. Ha pedig dobunk mellé némi házi csemege ubit is, garantáltan eszünkbe sem jut majd, hogy a fehér lisztes hagyományos változat után vágyakozzunk.
Hozzávalók két nagy adag tojásos nokedlihez:
- 20 deka gluténmentes hajdinás kenyérlisztkeverék az egyik legnépszerűbb gyártótól
- két tojás a nokedlihez, két tojás a tetejére
- só
- víz
Keverjük össze az alapanyagokat, annyi vizet adagoljunk hozzá, amennyitől sűrű, de még szaggatható állagú masszát kapunk. A klasszikus változatnál legyen kicsit sűrűbb. A hagyományos módszerrel, lobogó forró vízbe szaggatva főzzük meg pár perc alatt, majd szűrjük le.
Egy kevés zsiradékra dobjuk a nokedliket, öntsünk rá két felvert tojást és pirítsuk le ízlésünk szerint erősebben, vagy éppen hagyjuk szottyosabban.
Jó étvágyat!
Eszter
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.